MSA Formula: Collard rămâne lider după Knockhill

Lando Norris (Carlin) a fost cel mai rapid pilot în calificările MSA Formula de la Knockhill, în timp ce rivalul său, Dan Ticktum (Fortec Motorsports), va pleca din pole în cea de-a treia cursă a weekend-ului.

Prima manșă i-a revenit lui Lando Norris, pilotul de doar cincisprezece ani a reușit o revenire spectaculoasă după ce căzuse pe locul nouă în turul deschizător.  Deși terminase pe locul doi în spatele lui Colton Herta (Carlin) după ce îl depășise pe Enaam Ahmed (TRS Arden Junior Racing Team) în ultimul tur, Norris a moștenit victoria datorită unei penalizări primite de Herta pentru depășirea limitelor circuitului.

Poziția fruntașă a fost pasată de mai multe ori la scurt timp după start, Norris pierzând în primul rând în fața lui Dan Ticktum (Fortec Motorsports) în virajul Clark. Ticktum a fost nevoit să se retragă însă, alături de alt pretendent la titlu, Ricky Collard (TRS Arden Junior Racing Team), într-o coliziune câteva tururi mai târziu, predându-i șefia lui Ahmed. În ultimul tur, ambii Herta și Norris l-au depășit, deși penalizarea lui Herta l-a coborât pe locul cinci. Ahmed a fost nevoit să se mulțumească doar cu primul său podium pe locul doi, urmat de Sennan Fielding (JHR Developments) pe trei.

A doua manșă a fost câștigată de Sennan Fielding, după ce a plecat de pe locul șase pe grila inversată, reușind să avanseze două poziții încă de la start. Prima neutralizare a cursei a venit la sfârșitul primului tur, pentru a evacua monoposturile lăsate în urmă de primele două abandonuri, Jessica Hawkins (Falcon Motorsport) și Tarun Reddy (Double R Racing).

Nu au apărut schimbări după restart, însă cursa a fost neutralizată din nou la scurt timp, de vină fiind Lando Norris, al cărui monopost a rămas blocat în pietriș după o răsucire. La repornirea cursei, un contact între Herta și Fielding i-a permis lui FIelding să urce pe doi. Pozițiile păreau să fie stabilite, însă Ticktum, care avea deja un ecart de 3 secunde, a fost nevoit să se retragă datorită unor dificultăți tehnice, dăruindu-i victoria lui Fielding. Herta și Josh Smith (Fortec Motorsports) au completat podiumul.

În a treia manșă Ricky Collard și-a recăpătat șefia campionatului de la Lando Norris. Aliniindu-se al treilea la grila de start, pilotul TRS și-a făcut repede loc pe lângă Norris, ajungând în spatele lui Dan Ticktum.

Seria ghinioanelor lui Ticktum a continuat însă, acesta primind o penalizare pentru un start furat. Asta l-a adus pe Collard în frunte, urmat de Colton Herta. Cel din urmă nu a reușit nici o manevră înainte ca safety car-ul să iasă pe circuit, cauzat de Petru Florescu (Carlin). Cursa pilotului român s-a oprit brusc când o încercare de depășire a dus la o coliziune între el și Josh Smith, lăsându-i monopostul blocat pe circuit.

Collard a calculat foarte bine restartul, reușind astfel să se distanțeze considerabil de Herta, ceea ce i-a adus și victoria, în ciuda unei greșeli din penultimul tur. Sennan Fielding a urcat ultimul pe podium, la cel de-al unsprezecelea finish al său în top 4.

Clasament: Ricky Collard pe primul loc cu 275p, urmat de Lando Norris cu 265p, și Sennan Fielding cu 234p.