MSA Formula: Norris preia șefia la Rockingham

Lando Norris și Colton Herta au luat pole-ul în prima, respectiv ultima manșă după calificările de la Rockingham, în timp ce Ricky Collard și-a avariat monopostul, oprind temporar cursa sub steagul roșu.

Prima cursă  a weekend-ului de la Rockingham a fost câștigată de Lando Norris (Carlin), acesta reușind să păstreze primul loc la start alături de coechipierul Colton Herta. În timp ce Norris și-a asigurat victoria după acul de păr Deene, Daniel Ticktum (Fortec Motorsports) a reușit să îl depășească pe Herta pentru locul doi.

O neutralizare a cursei a apărut când Toby Sowery (MBM Motorsport) și-a abandonat monopostul în pietriș, după un contact din turul deschizător. La restartul cursei, Norris și-a construit un ecart de 1.8 secunde în fața lui Ticktum, repetând victoria din prima cursă a ultimei runde de la Knockhill. Ticktum și-a apărat cu succes locul doi, asemeni lui Herta, care se afla sub presiune din partea lui Enaam Ahmed (TRS Arden Junior Racing Team).

A doua cursă cu grila inversată i-a revenit lui Ricky Collard (TRS Arden Junior Racing Team), după ce britanicul a plecat din prima linie în spatele coechipierului Sandy Mitchell, depășindu-l cu ușurință în acul de păr Deene în al doilea tur.

La scurt timp după start, Rafael Martins (SWB Motorsport) a chemat safety car-ul pe circuit, iar Collard a reușit să domine cursa după restart, înscriind cea de-a cincea victorie a sezonului.

Sennan Fielding (JHR Developments) l-a depășit pe Mitchell pentru locul doi, în timp ce pilotul TRS a urcat pe ultimul loc al podiumului pentru prima dată de la Thruxton.

A treia cursă l-a văzut victorios pe Colton Herta, pilotul Carlin reușind să se impună în fiecare tur al sesiunii, ținându-i piept coechipierului Lando Norris la start. În linia a doua, Sennan Fielding a avut un start mai bun decât Daniel Ticktum, însă o greșeală din primul viraj l-a făcut să lovească zidul.

După o ieșire scurtă a safety car-ului, Herta s-a impus fără probleme la restart, distanțându-se de duo-ul în lupta pentru locul doi, format din Ticktum și Norris. Cel din urmă a ieșit în final victorios, pornind imediat în urmărirea lui Herta, micșorând ecartul de patru secunde cu fiecare tur. Timpul limitat nu i-a permis lui Norris nici o manevră, fiind nevoit să se mulțumească cu locul doi.

Daniel Ticktum a fost cel care a completat podiumul, iar Petru Florescu (Carlin), deși a scos timpi mai buni, nu a găsit nici o oportunitate de depășire, pierzând chiar o poziție în ultimul tur.

Clasament: Lando Norris urcă pe primul loc cu 325p, urmat de Ricky Collard cu 308p și Sennan Fielding cu 260p.