Fittipaldi și Piquet – o nouă generație

Campionii mondiali brazilieni: Fittipaldi, Piquet, Senna. Însă dincolo de aceștia, alți membri ai familiilor respective au ajuns la cel mai înalt nivel: Wilson și Christian Fittipaldi, Nelsinho Piquet, Bruno Senna. Și asta nu e tot, de vreme ce alți tineri din aceste familii încep să se afirme, ținând sus stindardul numelor legendare.

Pietro Fittipaldi abia a împlinit 18 ani acum o lună. Nepotul lui Emerson este născut la Miami, are dublă cetățenie, americană și braziliană. A avut rezultate bune în karting și a făcut trecerea înspre NASCAR în 2011, unde s-a evidențiat rapid. Dar cum așchia nu sare departe de trunchi, a trecut la formulele de monoposturi în 2013, făcând și obișnuita mutare în Marea Britanie. După un sezon în Formula 4 BRDC, anul acesta face program dublu în Formula Renault 2.0 ALPS (unde a adunat 10 puncte) și în Formula Renault britanică, unde este lider la general după opt etape dintr-un total de 14. Pietro a câștigat șase curse (fiind în prezent într-o serie de 5 succese consecutive), însă are un minus momentan la capitolul calificări, primul său pole venind abia weekendul trecut la Brands Hatch.

Pedro Piquet, în vârstă de 16 ani, este fratele mai mic al lui Nelson Piquet Jr. și fiul triplului campion mondial al Formulei 1. Abia promovat din karting, a participat astă iarnă la seria Toyota din Noua Zeelandă, unde s-a confruntat cu piloți de calibru la nivelul F3, precum Jann Mardenborough, Nick Cassidy sau Matt Rao. Actualmente face program complet în Formula 3 braziliană, unde a început furtunos, cu pole și victorii în ambele manșe ale rundei inaugurale de la Taruma. După 10 din cele 16 curse disputate, Pedro are 7 succese. În etapa de la Curitiba de weekendul trecut, el a reușit să progreseze de pe locul al șaselea până la conducerea cursei în primele trei tururi. Schema cromatică a mașinii sale de F3 amintește nostalgicilor de monopostul Brabham cu care se încorona campion tatăl său, însă viitorul familiei este pe mâini bune, iar Pedro confirmă într-o serie braziliană mult mai competitivă decât echivalentul britanic.