5 minute cu Nasser Al-Attiyah

La finele unei lungi aventuri prin America de Sud, port-drapelul statului Qatar, polisportivul Nasser Al-Attiyah, de acum dublu laureat al Dakarului, s-a oprit să răspundă câtorva întrebări venite tocmai din România, de la redacția Pitstops.

Alexandru Șiclovan: Cât de greu este să-ți limpezești mintea și să te relaxezi după o zi de Dakar pentru a putea aduna câteva ore de somn?

Nasser Al-Attiyah: Tot activități sportive fac spre a mă relaxa, iar asta e cea mai bună cale să uit prin ceea ce am trecut. Așa eliberez presiunea din corp.

AS: Ai vreo metodă specifică de pregătire mentală pentru o asemenea probă sau totul vine din experiență?

NA: Chiar nu mai e nevoie de pregătire mentală după douăzeci de ani de experiență (râde).

Nasser-Al-Attiyah-003

AS: Cum ți se pare modelul Mini ALL4 Racing comparativ cu vechiul model pe care ai concurat, BMW X3CC?

NA: Categoric, Mini este o mașină superioară, fapt dovedit din plin de ultimele patru succese consecutive în Dakar.

AS: Cu această balanță dintre jocul așteptării și ofensiva flat out, cum vezi comparația dintre rally-raid și cursa de 24 de ore de la Le Mans?

NA: Cred că Dakarul este foarte special. În cursa de 24h, regulamentul te obligă acum să nu conduci mai mult de două ore și apoi schimbi pilotul. Aici mergi 12 ore și n-ai cu cine să te rotești.

AS: Simți că mai ai socoteli neterminate în mondialul de raliuri? Există vreo șansă de revenire pentru tine?

NA: Da, toate pistele sunt deschise și mi-ar plăcea. Însă momentan trebuie să mă concentrez pentru treburile mele, pentru următoarele Jocuri Olimpice (n.r. Nasser participă la probele de tir, unde a luat bronzul în 2012). Țara mea așteaptă o victorie olimpică de la mine. Însă cu siguranță voi participa în campionatul de raliuri al Orientului Mijlociu și în probe cross-country în 2015, voi continua și în motorsport, iar asta mă va ajuta mental și în celelalte sporturi.

Interviu realizat cu sprijinul BMW România și Red Bull Motorsports, cărora le mulțumim pe această cale.

pic-nasser alatiya-30-7-12-1