Exemplul maghiar: Atilla Tassi în TCR la 16 ani!

Gruparea maghiară B3 Racing Team a completat un line-up deosebit de interesant pentru asaltul asupra seriei TCR International în 2016. Lângă vedetele din ETCC Dusan Borkovic și Mat’o Homola va rula foarte tânărul Atilla Tassi.

Pe urmele lui Norbert Michelisz, Gabor Weber și Ferenc Ficza pășește un nou nume: Atilla Tassi. La doar 16 ani, el ar putea fi următorul mare pilot de turisme dat de Ungaria, pentru că:

  • nu a ars etapele, debutând în Cupa Suzuki Ungaria în urmă cu trei ani, așadar și-a asumat calea de urmat (turismele) încă de la 13 ani;
  • a avut parte de un management eficient, care i-a monitorizat progresul și a pigmentat programul său principal cu teste ocazionale, în care Atilla a avut un prim contact cu posibile destinații ulterioare (Seat Leon Eurocup, Porsche 997 Cup);
  • în 2015 a terminat pe poziția a șasea în Cupa Suzuki Ungaria, la bătaie cu veterani ai seriei;
  • în paralel, a debutat în Eurocupa Seat Leon (3 etape), pe modelul cu care urmează să ruleze în 2016;
  • va fi într-o echipă maghiară foarte bună, alături de cei mai buni piloți din ETCC 2015: campionul sârb Dusan Borkovic (fost pilot WTCC de asemenea) și slovacul Homola.

TCR reprezintă viitorul turismelor pe plan internațional, în condițiile în care în WTCC avem de-a face cu un regulament restrictiv și cu costuri foarte ridicate, care au omorât în intersezon grupul privaților. Tassi este așadar aruncat în luptă acolo unde trebuie, fără o mare presiune de a performa din prima clipă. Un campion al viitorului? Timpul ne va da răspunsul, însă toate semnele sunt pozitive.

Expertul nostru pe parte de turisme de specificație TCR și în ceea ce privește motorsportul din Ungaria este Tiberiu Pal, care vă stă la dispoziție pentru detalii. 

Remus Gherghinescu a avut contact cu paddockul seriei maghiare Suzuki Swift și vă poate oferi detalii de ordin tehnic și sportiv referitor la acest campionat.

Pentru aspecte de ordin financiar și pentru creionarea unei strategii potrivite în vederea unei cariere în turismele internaționale, vă invităm la o discuție cu Alexandru Șiclovan și echipa sa de management și PR.

Tassi_porsche_teszt_5