Alesi și Lotterer încep bine anul

În acest weekend, am avut acțiune pe pistele din America, Marea Britanie, Franța și Japonia. Dacă despre MSA Formula am vorbit în postarea dedicată, ne vom concentra acum pe celelalte trei destinații.

Formula 4 franceză

Giuliano Alesi a fost grăbit de tatăl său la debutul în monoposturi, chiar dacă nu avusese performanțe fantastice în karting. Totuși, decizia s-a dovedit inspirată și în prima etapă a sezonului, pe circuitul Ledenon, aflat la relativă apropiere de localitatea de reședință a familiei, Avignon, tânărul de 15 ani s-a impus chiar de la prima sa cursă. Grila inversată din manșa a doua i-a întins o capcană lui Giuliano, care a abandonat după un incident la start, însă revenirea la o ordine firească în ultimul start de duminică s-a soldat cu o nouă victorie facilă pentru Alesi jr.

Seriile japoneze

În competiția supremă, SuperFormula, s-a dat startul noului sezon. Plutonul a crescut din punct de vedere valoric, însă victoria de la Suzuka i-a revenit aceluiași Andre Lotterer, care continuă o colaborare strălucită cu TOM’S. În urma sa au sosit alți doi piloți ce s-au perindat prin F1, Kazuki Nakajima și Narain Karthikeyan. Fostul pilot ART Grand Prix din GP2 de anul trecut, Takuya Izawa, s-a clasat al șaptelea, cu două locuri în fața lui Kamui Kobayashi. Alte nume cunoscute din pluton sunt Bertrand Baguette (campion al Formulei Renault 3.5 în 2009), Andrea Caldarelli, Will Buller și James Rossiter.

Și Formula 3 japoneză a programat o dublă manșă la Suzuka. Marele favorit vine tot din tabăra TOM’S și este o mai veche cunoștiință de-a noastră: Nick Cassidy, fost pilot T-Sport în F3 europeană anul trecut, cu rezultate excelente la Macau. În prima cursă, Cassidy a fost implicat într-un incident cu coechipierul Kenta Yamashita, terminând abia pe 10. Localnicii au monopolizat podiumul, cu victorie pentru Takaboshi, al patrulea fiind Lucas Ordonez, pilot GT Academy Nissan. Struan Moore, al cincilea în BRDC F4 anul trecut, a luat și el calea răsăritului și a terminat al șaselea. Cursa secundă nu i-a mai scăpat lui Cassidy, care s-a impus în fața lui Takaboshi și Yamashita. Ordonez a sosit al cincilea, iar Moore al optulea.

Seriile americane

În Indy Lights, pilotul Carlin Ed Jones s-a impus în etapa a treia de la Long Beach și este lider la general, în fața celui pe care l-a învins pe pistă ieri, Spencer Pigot. Podiumul a fost completat de alt pilot ce a rulat în F3 europeană anul trecut, Felix Seralles. Pentru Max Chilton bifăm o recuperare după calificările ratate, soldată cu un loc 5 la final. Jack Harvey și Matthew Brabham au abandonat. Seriile inferioare, Pro Mazda și US F2000 nu au avut etape programate în acest weekend.