Un an de succese pentru Renault Sport

Chiar dacă au căzut de pe norișorul roz în Formula 1, francezii de la Renault Sport au suficiente motive să fie mândri de realizările din 2014, așa cum ne povestește președintele Patrice Ratti.

Cum ne puteți prezenta, în câteva cuvinte, Renault Sport Technologies?

RST concepe, dezvoltă și comercializează toate vehiculele sportive și de competiție din gama Renault. Astfel se crează o legătură puternică între automobilism și mașinile de stradă, grație unor transferuri de tehnologie eficace și inovatoare. Expertiza și pasiunea noastră pentru sporturile motorizate se transpun într-o varietate de modele și de evenimente sportive.

Seria Mondială Renault a atins borna unui deceniu. Este un motiv de mândrie pentru Renault?

Privind rezultatele, suntem foarte bucuroși de eficacitatea WSR. Grație partenerilor Elf și Michelin, precum și filialelor noastre, avem un flux constant de spectatori, care vin să vadă la lucru echipe profesioniste și piloți excelenți. Calitățile acestora sunt recunoscute, înainte de a ajunge în elita Formulei 1. Este al patrulea an la rând când cineva promovează în F1. După Daniel Ricciardo, Jean-Eric Vergne, Jules Bianchi și Kevin Magnussen a venit rândul lui Carlos Sainz.

În acest an a debutat și Formula E, unde Renault joacă un rol capital. Sunteți mulțumit de acest proiect?

Era clar că vom veni în această serie, ne plac astfel de provocări și ne place să fim pionieri. Această experiență unică și inovatoare vine în concordanță cu gama noastră Renault ZE, 100% electrică. Monopostul Spark-Renault s-a dovedit fiabil și extrem de sigur, iar cursele te țin în suspans. Mai mult, asocierea cu echipa DAMS prin intermediul ambasadorului nostru Alain Prost ne-a permis să avem o expunere suplimentară și ne batem la vârf.

În raliuri, ați venit cu noul model Clio R3T. Care este importanța acestui proiect?

R3T este conceput pentru privați, oferind prestații inegalabile pe asfalt și pe macadam, cu costuri ținute în frâu. Mașina a obținut victorii la clasă încă de la debut, iar fiabilitatea a fost la înălțime printre modelele R3. Anul viitor vom inaugura și un cadru specific acestor echipaje, Trofeul European Clio R3T. Câștigătorul va primi un volan pentru cele șase etape din WRC3 în 2016, pe un Clio R3T  în culorile Renault Sport!