Juniorii Fittipaldi și Piquet progresează

La finele lunii iulie vă prezentam situația celor doi tineri în toiul sezonului, iar acum privim performanțele lor după finalul stagiunii și perspectivele imediate.

Pietro Fittipaldi și-a trecut în cont titlul Formulei Renault 2.0 UK, cu zece victorii din 15 starturi, trei pole-uri și șapte fastest laps. Atunci când timpul i-a permis, a participat la patru runde din Formula Renault 2.0 Alps, cel mai bun rezultat al său fiind locul al patrulea la Mugello. Weekendul trecut, a acceptat invitația celor de la Koiranen de a lua startul în ultima rundă a Eurocupei Renault 2.0 la Jerez. Este de așteptat o mutare full-time în eurocupă în 2015, însă sunt speranțe să-l vedem în Formula 3. Zilele trecute a participat la un campus Ferrari și a testat la Fiorano monopostul F312 al echipei dominante din seria europeană, Prema Powerteam.

Pedro Piquet, cu doi ani mai tânăr decât juniorul Fittipaldi, a câștigat la pas Formula 3 braziliană, o competiție cu doar 12 piloți, dintre care s-a remarcat deja Sergio Sette Camara, care a venit în F3 europeană la Imola. Chiar dacă mai sunt două etape rămase de disputat la Brasilia, în luna noiembrie, cele nouă victorii din 14 starturi l-au asigurat pe fratele lui Nelsinho Piquet de titlul categoriei, motiv pentru care a făcut deja deplasarea în Europa, iar astăzi testează mașina F312 a echipei Carlin la Silverstone.

Așadar, s-ar putea ca după un sezon fantastic în F3 europeană anul acesta, să avem parte de un duel cu rezonanță legendară în 2015, dacă se confirmă mutările acestor doi piloți, fii ai legendelor braziliene.