CNSP: George Marinescu devine, in extremis, vicecampion al Clasei 3

ABC Rally Show avea să-și respecte statutul de cireașa de pe tort a Campionatului Național de Slalom Paralel al României. Cu nu mai puțin de 36 de combatanți inscriși la start, evenimentul avea să strângă laolaltă piloți din campionatele naționale de raliuri, rallycross și, bineînțeles, slalom paralel, cu toții dorindu-și să facă spectacol și să sară cât mai mult peste celebrul pod din „Groapă”.

Pilotul Segasi Motorsport a avut o evolutie laborioasă, reușind să crească treptat ritmul de la o intrare pe circuit la alta. Din păcate, ultima manșă de calificări a fost cu ghinion, din pricina unei cedări a amortizorului stânga spate, obligându-l astfel pe timișorean la un parcurs de limitare a daunelor. Jocul circumstanțelor a fost, totuși, în favoarea lui Marinescu, rivalul său direct în lupta pentru locul secund al clasamentului anual, Bogdan Gligor, rămânând blocat in treapta întâi a cutiei de viteze, în 3 din cele 4 manșe de calificare.

22833415_1946838435333823_828825873_oAstfel, George a promovat pe treapta a doua la clasa 3 chiar în ultima etapă a sezonului competițional. „A fost, de departe, cea mai lungă și cea mai imprevizibilă zi petrecută de mine la vreun concurs automobilistic. Am reușit să cresc ritmul până la obținerea unor timpi de top la clasa 3, după care, urmare a unei sărituri, amortizorul a cedat. Chiar și așa, în regim de conservare, am reușit să obțin locul 4 la clasa motoarelor sub 2000 cmc. Îmi scot pălăria în fața lui Bogdan Gligor si a lui Paul Silaghi, cei care au fost, in primul rând, niște colegi extraordinari de paddock, iar apoi niște adversari extrem de redutabili. La finele acestui sezon pe cinste, vreau să mulțumesc partenerilor care au făcut posibil acest rezultat: Segasi Motorsport, West Competition Racing, Pitstops.ro și, nu in ultimul rând, Autoservice Sibiu, prin persoana inimosului Dan Grunca.”, avea să declare Marinescu, chiar la finalul întrecerii.

Iată podiumul final al clasei 3 din cadrul CNSP 2017:
1. Paul Silaghi – 47p
2. George Marinescu – 39p
3. Bogdan Gligor – 38p

Sezonul 2017 a ajuns la final, iar George pregătește deja stagiunea 2018. Fiți la curent cu noutățile pe care le propune, urmărindu-i pagina de facebook, contul de Twitter și site-ul West Competition.