Schimbare de direcție în cariera lui George Marinescu în 2017

Campion Național de Autoslalom in 2016, George Marinescu debutează în sezonul competițional 2017, la Sibiu, odată cu prima etapă a Campionatului Național de Slalom Paralel. Înaintea concursului, am stat de vorbă cu pilotul timișorean pentru a afla pleiada de noutăți pe care a pus-o la cale în pauza de iarnă.

West Competition Racing: Salut, George! Ne bucurăm că avem ocazia de a discuta pe larg. În 2017 faci o schimbare radicală – părăsești Campionatul Național de Autoslalom pentru Campionatul Național de Slalom Paralel. De ce ai făcut această alegere?

George Marinescu: Salut și mulțumesc pentru invitație! Într-adevăr, 2017 este anul schimbărilor, pentru mine. Am ales C.N. de Slalom Paralel pentru că este cea mai bună anticameră a Campionatului Național de Raliuri, iar dezideratul meu pe termen lung se îndreaptă intr-acolo. După un an cu rezultate excelente pe asfalt, e momentul să devin competitiv și pe macadam.

WCR:  În condițiile date, ce ne poți spune despre materialul de concurs? Rămâne același Opel Corsa din 2016?

GM: Șirul schimbărilor continuă și aici! Voi pilota un Seat Ibiza 2.0 GTI in specificație de raliuri, mașină pe care am avut placerea să o achiziționez în iarnă. Sigur, asta va impune un proces de acomodare, dar sunt încrezător că vom avea un mariaj fericit!

WCR: Anul trecut ai alergat pentru Clubul Sportiv Krepelka. Incepând cu anul acesta, ai aderat la noua structură Segasi Motorsport. De ce ai făcut schimbarea aceasta?

GM: În primul rând, țin să spun că a fost o plăcere să lucrez cu Alex Krepelka și cu ceilalți implicați în clubul lui. Drumurile noastre se despart pentru că planurile lor de viitor se axează pe competițiile de circuit și pe Campionatul Național de Viteză în Coastă. În același timp, eu nu mă voi abate de la traiectoria ce duce către C.N. de Raliuri. Așa a apărut oportunitatea Segasi Motorsport, club care-l are în componență pe campionul Rally 2 din 2016, Romain Gilles. Mă bucur să ader la o structură a cărei viziune pe termen lung o împărtășesc!

WCR: Ce obiective ți-ai setat pentru acest sezon?

GM: Asa cum spus, este un campionat nou pentru mine, suprafata de rulare este nouă, mașina este și ea nouă. În condițiile date, este clar ca urmeaza o curbă de învățare. Cat de accelerat va tot acest proces? Rămâne de văzut. Cu siguranță, însă, mă voi bucura de fiecare kilometru parcurs pe macadamul de la Sibiu!

WCR: Mulțumim pentru răspunsuri și-ți dorim mult succes la toate etapele de anul acesta! Ai cuvântul!

GM: Profit de ocazie pentru a multumi partenerilor care ma susțin anul acesta, în speță West Competition Racing și Isea Genetics. Rămâneți pe recepție – urmează materiale interesante despre prima cursă a anului!

Urmăriți-i evoluțiile lui George pe pagina de facebook, contul de Twitter și pe site-ul West Competition.