Alex Cascatău a fost selectat pentru Audi TT Cup 2017

În urma sesiunilor de evaluare desfășurate pe 4 noiembrie, juriul Audi Sport i-a oferit românului Alexandru Cascatău biletul pentru un loc de titular în cupa monomarcă disputată în continuare în weekendurile DTM. Din 120 de pretendenți, el a fost printre cei mai buni 20.

După o analiză a parcursului sportiv, Alex Cascatău a fost invitat la Neuburg în urmă cu o săptămână, unde a trecut prin diverse probe sub ochii unui juriu din care au făcut parte Markus Winkelhock și Marco Werner. Despre aventura sa de atunci ne-a scris în acest material, iar feedback-ul nu a întârziat să vină:

Congratulations – your application has convinced our committee of Audi Sport, you are one of the selected 20 drivers for a cockpit in the Audi Sport TT Cup for the season 2017!

Structura de uzină i-a comunicat pilotului român și primele repere calendaristice ale programului de pregătire: un fitness camp la mijlocul lui martie și un prim test cu mașina la Hockenheim, o lună mai târziu. Prima etapă va fi programată tot la Hockenheim, la început de mai, concomitent cu debutul noii stagiuni din DTM. Calendarul va avea 7 runde – majoritatea în Germania, plus deplasări la Zandvoort, Hungaroring și Red Bull Ring.

Pentru Alex începe însă perioada critică: adunarea bugetului necesar (circa 150.000 Euro) pentru un sezon complet, demers în care West Competition va fi alături de el pe parte mediatică și de reprezentare în relația cu potențialii sponsori. În paralel, sunt evaluate și alte programe sportive (GT4, TCR), în cazul atingerii unor target-uri intermediare în proiecția bugetară. Primii pași sunt legați de o mai bună expunere prin intermediul noii sale pagini de facebook și realizarea unei mape de prezentare, aspect de care s-au ocupat specialiștii de design și comunicare din colectivul WCR.

Reperele carierei lui Alex Cascatău pot fi consultate aici.

t1-copy-copy