Accident fără urmări grave pentru Andrei Boacă

Atingerea unui adversar a răsturnat kartul lui Andrei după un start agitat în prima manșă, pilotul scăpând din fericire doar cu o luxație la picior.

Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit, serie desfășurată sub egida Federației Române de Karting, a programat la Tunari, lângă București, cea de-a patra etapă în weekendul 23-24 iulie. Pe acest circuit, Andrei Boacă își desfășoară cele mai multe sesiuni de antrenamente, așa că speranțele erau mari.

Ziua de vineri a decurs bine pentru Andrei, care a stabilit timpii scontați de echipa sa tehnică într-un pluton de 14 concurenți. Ulterior, etapa a semănat cu cea anterioară: un loc 4 în prima manșă de calificare și o contraperformanță în cea de-a doua, media clasărilor aducându-i poziția a noua pe grila de start a primei curse de duminică.

De la începutul carierei în karting și până la nivelul Formulei 1, oricărui pilot i se tot spune să facă tot posibilul pentru a nu fi ”în zona fierbinte” la start. Atâta vreme cât o calificare mai sus pe grilă este la îndemâna pachetului tehnic, orice subperformanță poate fi taxată grav. Asta s-a și întâmplat pe primii metri după start, când Andrei a fost vulnerabil pe exterior și în urma unui contact s-a dat peste cap, casca și sistemul HANS protejându-l de o accidentare gravă. Totuși, piciorul a fost prins sub kartul în derivă și, din nou, norocul l-a ferit de o fractură, fiind diagnosticat doar cu o luxație.

Următoarea etapă din CN de Karting vor avea loc tot pe circuitul AMC Kart, la finele lunii august. Andrei speră ca recuperarea să se desfășoare conform previziunilor medicale și să reia antrenamentele înaintea weekendului competițional, spre a răzbuna ghinionul din etapa aceasta.

Obiectivele pe 2016 ale lui Andrei vor fi reajustate în funcție de starea sa fizică, dar și de modificarea raportului de forțe din campionat, odată ce nu se mai pune problema titlului de campion. Adversarii au punctat masiv în etapa în care Andrei a privit de pe margine, așa că locul 3 la final de an devine complicat. Cât despre prima victorie, aceasta devine țelul principal, odată ce piciorul s-a refăcut.

Andrei este susținut în acest an de partenerii La Fântâna, Vesta și Phoenix Media. Credit imagini: Tache foto.

andusponsori