Potențial neexprimat pentru Andrei Boacă în etapa a treia

Gestiunea traficului l-a ținut pe Andrei departe de podium, care nu a mai reușit să replice timpii din antrenamente în cursele de calificare și în manșele propriu-zise. Un incident a contat în plan psihologic, însă pilotul Willi Motorsport a revenit până la poalele podiumului și a adunat puncte importante, ce-l mențin pe 3 la general.

Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit, serie desfășurată sub egida Federației Române de Karting, a programat la Târgu Secuiesc cea de-a treia etapă în weekendul 2-3 iulie. Andrei Boacă a venit aici pentru a doua oară în sezon, iar la clasa Mini au fost 12 concurenți.

Ziua de vineri a decurs excelent pentru Andrei, care a stabilit timpi competitivi în antrenamente (1.00:5). În calificările de sâmbătă, el nu a mai reușit să găsească destul loc pe pista aglomerată pentru a exprima acel potențial și a încheiat al patrulea (1.01:1).

În prima manșă calificativă a urcat un loc la start și a profitat de un abandon tehnic al unui rival, clasându-se pe 2. Ulterior, a primit o penalizare de 10 secunde care l-a aruncat pe 5. Manșa secundă l-a regăsit pe Andrei pe poziția a treia până în ultimul viraj al ultimului tur, când s-a atins cu un adversar și a căzut pe ultima poziție. Media celor două clasări i-a adus poziția a noua pe grila primului start de duminică.

Prima cursă a fost curată și a adus un progres de patru poziții, până pe 5 așadar. Cea de-a doua alergare a fost marcată de dueluri încinse și a fost încheiată de Andrei pe 4.

El nu a putut totuși să replice timpii de vineri, pe fondul impactului psihologic al contactului din manșa de calificare, un moment frustrant care i-a marcat negativ weekendul.

Următoarele două etape din Campionatul Național de Karting vor avea loc pe circuitul AMC Kart de lângă București (Tunari), la finele lunilor iulie, respectiv august. Andrei și echipa Willi Motorsport au o bogată experiență pe acest traseu, unde își desfășoară majoritatea testelor.

După consumarea primelor trei etape, s-a ajuns la jumătatea campionatului. Andrei ocupă locul 3 în clasamentul general al clasei Mini, iar cele două obiective ale sale pentru rundele rămase sunt obținerea primei victorii și menținerea pe podiumul anual.

Andrei este susținut în acest an de partenerii La Fântâna, Vesta și Phoenix Media. Credit foto: Tache foto.

andusponsori