Victoria e tot mai aproape pentru Andrei Boacă

Doar jumătate de secundă a fost între Andrei și primul succes din 2016 în seria sancționată de FRK.

Campionatul Național de Karting Viteză pe Circuit, serie desfășurată sub egida Federației Române de Karting, a programat cea de-a doua etapă din totalul de 6 în weekendul 18-19 iunie. De această dată, locația a fost circuitul Speed Park din Bacău, un traseu ce nu reprezenta o noutate pentru Andrei Boacă, de vreme ce a rulat și anul trecut aici în seria paralelă. Clasa Mini a fost din nou bine populată, grila numărând 13 karturi.

Ploaia nu s-a mai amestecat de această dată, iar piloții de la clasa Mini au avut parte de o pistă tot mai gumată de-a lungul weekendului, ceea ce a modificat raportul de forțe odată cu setările necesare pentru varii grade de aderență.

Andrei a terminat manșele calificative pe 2, respectiv 7 (din cauza unui contact), iar pe grilă avea să se lanseze de pe 4. Ulterior, în sesiunea de warm-up a etalat un ritm excelent, fiind la doar 4 sutimi de secundă de timpul-etalon. Competiția propriu-zisă fiind atât de strânsă, orice eroare costa foarte mult la Bacău.

Opt piloți din cei 13 au rulat în aceeași secundă în prima manșă de concurs, în care Andrei a fost din nou victima unui contact în turul al doilea, revenind apoi în opt bucle până pe poziția a șasea. Cel mai rapid tur al său a fost cu doar 5 sutimi mai lent decât al liderului.

În manșa a doua, Andrei a avut un start fantastic încă o dată și s-a luptat pentru victorie cu doi reprezentanți ai României în competițiile internaționale. Setat pe o defensivă ermetică, pilotul Willi Motorsport a ratat șansa desprinderii și a fost nevoit să cedeze primul loc, dar nu și lupta, terminând la jumătate de secundă, pe locul 2.

A treia etapă a Campionatului Național de Karting va avea loc pe circuitul Skat Kart de la Târgu Secuiesc, în weekendul 2-3 iulie. Andrei și echipa Willi Motorsport deja rulează din această săptămână pe circuitul care le este tot mai familiar, după două curse aici în 2016.

În urma primelor două etape, Andrei ocupă locul 3 din 16 în clasamentul general al clasei Mini.

Andrei este susținut în acest an de partenerii La Fântâna, Vesta și Phoenix Media.

andusponsori