Andrei Boacă: Cupa FRK, o încălzire necesară

Andrei s-a clasat pe poziția a cincea la debutul stagiunii.

Sezonul 2016 a început la Târgu Secuiesc, pe 16-17 aprilie, unde a fost programată Cupa FRK. Evenimentul tradițional al debutului de an a reunit 10 piloți la Clasa Mini și faptul că nu este o etapă de campionat cu punctaj aferent  a fost o binevenită acomodare pentru toți participanții.

Andrei Boacă venea la Târgu Secuiesc cu convingerea că se poate măsura cu adversarii pe care i-a învins în cadrul Cupei României de la finele lui 2015, iar efectivul a fost bogat din punct de vedere numeric (10 înscriși), dar și valoric.

Totuși, pilotul pregătit de Willi Motorsport avea de surmontat un handicap notabil în raport cu cei ce participaseră și anul trecut în competiția sancționată de Federația Română de Karting: traseul de la Târgu Secuiesc nu este și în calendarul FRAS, așa că erau multe aspecte de pus la punct.

andreicupafrk

Viorel Nicolae, team manager al clubului sportiv Willi Motorsport, a organizat o zi de teste cu pilotul său la Târgu Secuiesc și spera să continue punerea la punct a materialului tehnic, dar și rafinarea tehnicii de pilotaj în ziua de vineri dinaintea etapei. Vremea a dat planurile echipei peste cap și situația creată a avut o latură pozitivă, dar și una negativă. Andrei a fost cel mai rapid pe ploaie, însă lecțiile învățate nu puteau fi extrapolate pe uscat.

Precipitațiile au ocolit pista în zilele de concurs, iar asta l-a adus pe Andrei Boacă în mijlocul plutonului, atât în manșele calificative, cât și în pre-finală. Cursa principală a fost încheiată pe 5, poziția cea mai bună la care se putea spera la debutul lui Andrei pe circuitul Skat Kart.

Prima etapă a Campionatului Național de Karting va avea loc tot pe circuitul Skat Kart de la Târgu Secuiesc, în weekendul 7-8 mai. Andrei și echipa Willi Motorsport vor veni încă de miercuri pentru a mai acumula kilometri pe pistă.

Andrei este susținut în acest an de partenerii La Fântâna, Vesta și Phoenix Media.

andusponsori