Andrei Boacă: Obiectiv declarat – podiumul

Andrei Boacă va efectual în 2016 un program complet în Campionatul Național de Karting.

La finele lui 2015, Andrei Boacă a tras linie după un sezon de karting în care a obținut recompensa supremă în ambele competiții în care a participat. El a devenit atât campion național la clasa Mini în seria sancționată de Federația Română de Automobilism Sportiv, cât și deținător al Cupei României, în urma evenimentului de final de an disputat la Bacău sub egida Federației Române de Karting.

Etapele de campionat au reprezentat o provocare aparte pentru sportivul legitimat la clubul Willi Motorsport, de vreme ce fusese primul sezon complet. Andrei s-a achitat cu brio de sarcină și a obținut 5 victorii stagionale în drumul său către un titlu național.

Abia aștept să revin pe circuite și să-mi înfrunt adversarii!

Andrei Boacă

În căutarea unui nivel superior al adversarilor și pentru a pregăti asaltul din 2016, juniorul a concurat în Cupa României, unde victoria a fost cu atât mai dulce, de vreme ce a dovedit că-i poate învinge pe obișnuiții seriei sancționate de CIK-FIA, organism ce guvernează kartingul de nivel mondial.

Anul acesta, Andrei Boacă privește cu deschidere, dar și cu pragmatism, către noua stagiune împotriva adversarilor de calibru cu care s-a confruntat la finele campaniei trecute. Team managerul Viorel Nicolae este convins că pupilul său are determinarea și nivelul tehnic necesar spre a învinge, dar se ferește să declare titlul național drept obiectiv net, pentru a nu pune o presiune suplimentară la o asemenea vârstă.

Calendarul va fi mai lung (6 etape de campionat și două cupe), iar opoziția mai numeroasă. Se așteaptă o medie de peste 10 sportivi la clasa Mini în acest an, iar Andrei este pregătit să atace pozițiile fruntașe pe traseele de la Târgu Secuiesc, Bacău și București, cu care s-a acomodat deja în trecutul competițional.

Prima oportunitate de a urca pe podium va fi Cupa FRK de la Târgu Secuiesc, ce se va disputa în weekendul 16-17 aprilie.

Andrei este susținut în acest an de partenerii La Fântâna, Vesta și Phoenix Media.

andusponsori

Credit foto: Dan Străuți (Autoștiri)