MSA Formula: Herta surprinde la Snetterton

Pilotul de doar 15 ani, Colton Herta (Carlin), a dominat weekend-ul celei de-a șasea cursă a calendarului MSA Formula, la Snetterton. Americanul a reușit să înscrie două pole-uri în prima și ultima cursă dar și două victorii.

Prima cursă a weekend-ului, disputată sâmbătă, a marcat revenirea în forță a pilotului Dan Ticktum (Fortec), după ce Motor Sports Council National Court a decis să fie exclus din ultima cursă, în urma unui incident. Colton Herta a beneficiat de un start reușit, dar s-a răsucit în al doilea tur, în virajul Brundle. Ticktum a profitat de un start lent al celuilalt pilot Carlin plecat din prima linie, Lando Norris, pentru a lua locul doi și mai apoi primul loc de la Herta. Asemenea ultimei curse de la Croft, Ticktum, Norris și Ricky Collard (Arden) au rămas în aceestă formație până la final.

Ticktum a reușit să își extindă ecartul în ultimele tururi, terminând în final la 1.281 secunde distanță de Norris, urmat de Collard la 0.754 secunde. Sennan Fielding (JHR Developments) a ocupat locul 4, urmat de românul Petru Florescu pe 5.

A doua cursă i-a permis lui Colton Herta să profite de răsucirea din prima manșă, ce l-a facut să termine pe locul 9, plecând din prima linie la start. Deși Jack Barlow (MBM) a plecat de pe prima poziție, Herta a reușit să îl depășeacă în cel de-al treilea tur. A urmat o neutralizare la scurt timp după această mutare, cauzată de o atingere între piloții Ameya Vaidyanathan (JTR) și Oliver Pidgley (Richardson). Herta a calculat bine restartul cursei, distanțându-se și terminând în cele din urmă la 3.5 secunde distanță.

Dan Ticktum a reușit o performanță notabilă, urcând pe podium pe a doua treaptă, după ce a plecat de pe locul 10. Britanicul se afla deja pe locul 5 la apariția Safety Car-ului, depășindu-i apoi cu ușurință pe Enaam Ahmed (Arden) și Tarun Reddy (Double R). A primit mai apoi a doua poziție de la Barlow, acesta fiind chemat la boxe pentru a servi o penalizare datorată unui start furat. Sennan Fielding a completat podiumul, urmat de Toby Sowery (Fortec), care a semnat cea mai bună poziție din acest sezon. Reddy a terminat pe locul 5, deși s-a aflat pe locul 3 majoritatea cursei.

A treia cursă i-a revenit din nou lui Colton Herta, americanul reușind să își transforme pole-ul în victorie într-o cursă dominată în întregime. Herta a reușit să își creeze un ecart de 1.4 secunde în timp ce colegul său de la Carlin, Lando Norris, era ocupat să îi țină piept lui Dan Ticktum. Distanța dintre Herta și Norris a rămas aceeiași pe aproape întreaga manșă, crescând la 2.4 secunde spre final.

Lupta dintre Norris și Ticktum a rămas destul de strânsă, Norris reușind în cele din urmă să termine pe locul doi, în timp ce mai departe în pluton, Sennan Fielding l-a ținut la distanță pe Petru Florescu pentru locul 4.

În urma acestei manșe, avantajul lui Collard asupra lui Norris în clasamentul general s-a redus de la 26 la 10 puncte.

Clasament: Ricky Collard pe primul loc cu 244p, urmat de Lando Norris cu 234p și Daniel Ticktum cu 208p.