MSA Formula: Weekend controversat înainte de vacanță

Calificările de la Croft i-au permis din nou lui Lando Norris (Carlin) să plece din fruntea grilei în prima și ultima cursă însă pe final s-a dovedit a nu fi un weekend de bun augur pentru pilotul britanic.

Prima cursă a avut parte de un final neașteptat în urma unui contact între Dan Ticktum (Fortec Motorsports) și Norris, cel din urmă fiind forțat să abandoneze. Părea a fi o victorie sigură pentru Norris, după ce a dominat cursa încă din pole, dar Ticktum a reușit să rămână pe urmele lui până in ultimul viraj al celui din urmă tur, unde o manevră nereușită l-a scos din joc pe Norris și i-a acordat o victorie temporară pilotului Fortec.

În urma unei investigații care a hotărât că accidentul putea fi evitat, victoria i-a fost acordată lui Sennan Fielding (JHR Developments), care deși a terminat cursa pe locul 3, asta s-a datorat faptului că a fost nevoit să ocolească monopostul Carlin avariat. A făcut așadar rocada cu Ricky Collard (TRS Arden Junior Racing Team) care depășise pe interior, indinanul Tarun Reddy (Double R Racing) urcând în premieră pe podium pe locul 3.

A doua cursă cu grila inversată i-a revenit protejatului Racing Steps Foundation, Josh Smith (Fortec Motorsports), aflat la cea dintâi victorie într-un monopost. Acesta a plecat din pole ca urmare a locului 8 din prima manșă și a reușit să își mențină poziția până la final. Aceeiași performanță a fost realizată și de Colton Herta (Carlin), de asemenea plecat din prima linie, cu toate că a fost presat spre final de către Louise Richardson (Richardson Racing).

Ambii fruntași în clasament, Collard și Norris, au dus o cursă de recuperare, terminând pe locurile 12 și 13, cel dintâi având probleme la pornire, iar Norris fiind plecat de pe locul 17, în urma accidentului din prima cursă.

În ultima cursă a învins Dan Ticktum, profitând de un start mult mai bun decât cel al lui Lando Norris, depășindu-l înainte să ajungă în primul viraj. Restul cursei a rămas destul de strânsă, pilotul Fortec fiind urmat îndeaproape de Norris și Collard. Cel din urmă a reușit să îl depășească pe Norris la aproape 3 minute de final, însă a rămas pe a doua poziție la jumătate de secundă de Ticktum.

În urma acestui podium, Ticktum este acum la 4 puncte în spatele lui Collard în clasamentul general, Norris ocupând cea de-a treia poziție.

Clasament: Ricky Collard 209 p, Daniel Ticktum 205p și Lando Norris 191p.