MSA Formula: Collard și Norris în formă bună la Oulton Park

Lando Norris (Carlin) a dominat calificarile de la Oulton Park, reușind să plece din fruntea grilei în prima și ultima cursă a weekend-ului.

Prima manșă nu s-a dovedit însă de succes pentru britanic, după ce Ricky Collard (TRS Arden Junior Racing Team) a avut un start mult mai bun și a preluat conducerea încă din primul tur. Al doilea tur a adus si safety car-ul, după ce debutul lui Toby Sowery (Fortec Motorsports) s-a încheiat brusc.

După neutralizare Collard a reușit să ii facă față lui Norris și și-a păstrat poziția până la finalul cursei, câștigând la doar o jumătate de secundă distanță. Colton Herta (Carlin) a completat podiumul după o depășire a lui Rafa Martins (SWB Motorsport). El a reușit să scoată cel mai rapid timp pe pistă în încercarea de a îi prinde din urmă pe lideri.

Petru Florescu (Carlin) a terminat pe 7, după ce o defecțiune tehnică l-a încetinit pe Dan Ticktum (Fortec Motorsports).

A doua manșă cu grila inversată i-a revenit lui Sennan Fielding (JHR Developments), fiind și prima victorie din MSA Formula a britanicului. Începând cursa de pe locul 3, Fielding a reușit să preia conducerea încă din primul tur.

Matheus Leist (Double R Racing) a avut un progres foarte bun plecat fiind de pe locul șase, realizând cel mai rapid timp al cursei și  reușind să termine pe doi, la două secunde distanță de Fielding. Dan Ticktum a completat podiumul, după ce a avut șansa să plece din prima linie pe grila inversată, reușind să îl depășească pe Dan Baybutt (JTR).

Florescu s-ar fi aflat pe locul cinci însă o penalizare pentru poziționarea incorectă pe grila de start l-a facut să termine pe 15.

Ultima cursă i-a revenit lui Lando Norris, aducându-i cea de-a patra victorie din MSA Formula. După ce a eșuat să îl țină pe Collard la distanță în prima manșă, Norris s-a menținut în frunte cu ușurință.

Rafa Martins și Colton Herta, plecați din linia a doua, au pierdut orice șansă la podium încă din primul tur, în urma unui incident în care Herta a blocat roțile în acul de păr și l-a lovit pe brazilian. Asta l-a adus pe Jack Barlow (MBM Motorsport) pe locul trei, însă un contact cauzat de Matheus Leist l-a forțat să abandoneze. Sennan Fielding a profitat de incident și a urcat pe cea de-a treia poziție, completând podiumul.

Dan Ticktum a terminat pe cinci, reușind să îl depășească pe Petru Florescu cu două tururi înainte de final.

Clasament: Ricky Collard conduce cu 175p, urmat de Lando Norris cu 168p și Daniel Ticktum cu 149p.