Concurs Michael Schumacher

Luni dimineață a fost lansat un concurs pe pagina noastră de facebook, iar acum a venit vremea anuțării câștigătorului unui exemplar al biografiei lui Michael Schumacher, apărută la Editura Publica.

Mulțumim celor 34 de participanți la concurs, care și-au măsurat forțele cu setul de întrebări pe care l-am conceput despre cariera legendei germane. Colegii din redacție au făcut și ei testul (Dragoș, Liviu, Valentin) hors concours, cu scopul de a ratifica nivelul de dificultate și limita de trei minute pe care am impus-o.

Tocmai acest prag, setat pentru a preveni interferența prietenului Google, s-a dovedit criteriu eliminatoriu pentru majoritatea, însă 11 concurenți au reușit să se încadreze în timp. Desigur, cei ce au avut mai multe tentative au rămas cu prima încercare.

Vom trece în revistă întrebările problematice, cu procentaj sub 40%.

1. În 1991, Michael Schumacher a făcut deplasarea în Japonia pentru runda de la Sugo. Episodul este povestit în detaliu și în carte, vă invităm să-l descoperiți.

2. 1993 a fost un sezon do-or-die pentru german: când mașina Benetton a ținut, germanul a urcat pe podium.

3. Într-un sezon plin de contestații împotriva echipei Benetton, Schumacher a fost nevoit să absenteze două runde pe final de sezon pentru a evita o sancțiune mai mare.

4. Pe Internet circulă imagini cu alte mașini testate de Schumacher de-a lungul vremii, inclusiv un test comparativ cu Sauber în 1997, care aveau tot motoare Ferrari. Însă în 1995, legătura dintre Flavio Briatore și Tom Walkinshaw avea ca numitor comun motorul Renault, aflat pe mașinile Benetton și Ligier.

5. Schimbarea strategiei din mers la Hungaroring, în 1998, a fost un episod ilustrativ al binomului Brawn-Schumacher. Plecat pe două opriri și blocat în spatele lui Coulthard, Schumacher a pus în aplicare strategia alternativă și a oprit încă o dată, apoi a aliniat tururi în regim de calificare pentru a-și întrece rivalul scoțian.

6. Pe 4 aprilie 2004 avea loc primul Grand Prix al statului Bahrain, iar Schumacher se impunea în a treia rundă consecutivă în debutul stagiunii dominante pentru dream teamul Ferrari.

Revenind la subiectul arzător al câștigătorului, acesta s-a ales dintre cei 11:

timesmsc

Eduard Vasile Roșu, cu 17/22 răspunsuri corecte

Premiul va fi expediat marți, 14 octombrie.